Gram w grę Wolni Farmerzy

Temat: Marudnik 2009
zalezy co sie ma w domku do chlania...nabylam bylam przed swietami tzw Karczek- tyle ze z prywatnej anlegal produkcji- zapeklowany, przyprawiony, ofoliowany i zasiatkowany z przepisem:wsadzic w piekarnik na 2 godz...
Źródło: f451.pl/forum/viewtopic.php?t=2756



Temat: @Pomocy
Witaj na stronce, powoli,nie panikuj. Jakie masz mięso i czy już jest zapeklowane? Czy masz suche drewno i jakie? I najważniejsze,na stronce jest opcja szukaj,tam się powinnaś dowiedzieć wszystkich rzeczy związanych z wędzeniem.W przypadku problemu-pytaj dalej. Napewno ktoś Ci odpowie. Powodzenia, pozdrawiam mam szynkę i karczek.nie zapeklowane bi nie wiem jak to się robi .drewno mam z jabłoni i śliwki. stronkę przejrzałam...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2341


Temat: peklowanie wedzonek
Witam!!! Zapeklowałem mięsko według tego przepisu: www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=562 ale użyłem peklosoli, i w związku z tym mam pytanie: jaki będzie czas peklowania. Pekluję karczek, żeberka, mięso z golonki, i zrazówkę wołową. Największy jest karczek 1,5kg. Wody trzeba będzie chyba dolać bo sok mięsa nie przykrywa i nie wiem czy jak doleję wody z solą to w tym zestawie nie będzie jej za dużo....
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=744


Temat: karczek
mam pytanko czy z karczku wieprzowego można zrobić dobrą wędzonkę jeśli tak to dajcie namiar na dobry sprawdzony przepis nowicjusz pozdrawiam kurcze dzięki za podpowiedzi tylko jednego nie napisałem czy może to być towar z zamrażarki,czy po rozmrożeniu nie straci wartości i czy sie da zapeklować i obrobić w wędzarni
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2281


Temat: Wędzarnie i praktyki regionalne
Jeżeli ktoś chce skorzystać z mojego doświadczenia to zapraszam na praktyczne zajęcia. Dziś dokonałem następujących zakupów dla siebie i sąsiadów. Szynka z kością 10,9 kg *9 zł/kg=97 zł. Karczek b/k 19,3 ... 116 zł. Schab i brzuch został zapeklowany na sucho 25 g peklosoli( 50/50) z 3% dodatkiem cukru w stosunku do peklosoli na kilogram. Pozostałe mięso zapeklowałem na mokro w 24 l...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2855


Temat: Co dziś gotujecie ?
nic jesli nie liczyć zapeklowania wczoraj karczku i zrobienie sałatki, bo idę do koleżanki na grilla a tam: karczek, piersi z kurczaka, kiełbaska, szaszłyki...
Źródło: forum.wesele-lodz.pl/viewtopic.php?t=8798


Temat: razem czy osobno? peklowanie
zapeklowałem:))) na 2 kg miesa dalem 0,8l wody i 100g pekosoli - peklowanie na mokro zrobilem przy okazji takze nastrzyk. Czy do zalewy dac jakies przyprawy jeszcze czy tak tez wystarczy?(karczek...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=4681


Temat: Święta Wielkanocne
Dziś zapeklowałem 16 kg myszek, a wczoraj 7,5 kg polędwicy i 2-kilogramowy karczek. Jutro wędzenie drugiej partii kabanosów, pierwsza już zjedzona ps. Widzę że większość z Was nie sznuruje polędwicy? Ja...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5242


Temat: Lista osób zdecydowanych na uczestnictwo w naszym zlocie
5 kg krupnioków na grilla 2. Na sobotę i niedzielę: - 50 - 60 kurczaków (jutro raniutko jadę je zapeklować) - mięso i podroby na wyprodukowanie: kiełbasy, kaszanki, salcesonu, pasztetowej i...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=395


Temat: Program IV OZWB
... dostarczonego przez ZM zapeklowanego świniaka. 4. Pokaz tresury psów ratowniczych. 5. Warsztaty: - serowarskie, - piwowarskie, - miodosytni cze, - naleśnikarskie. 6. Ok. godz. 17.00 przygotowanie do kolacji. 7. Ok. 17.30...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2954


Temat: III OZWB Napoleońska Zagroda 28-31 sierpień 2008 -informacje
... wycieczkę do Zakładu Mięsnego. 3. Ok. godz. 9.30 rozpoczęcie pieczenia na rożnie, dostarczonego przez ZM zapeklowanego świniaka. 4. Kontynuacja wędzenia zimnego polędwicy. 5. Ok. godz. 13.00 (po powrocie grupy wycieczkowej) – żurek z wkładką....
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1346




Szablon by Sliffka (© Gram w grę Wolni Farmerzy)